De Chevrolet Bel Air

De Chevrolet Bel Air was een Amerikaanse auto van de Chevrolet-afdeling van General Motors en deze werd geproduceerd tussen 1953 en 1975. Tussen 1950 en 1952 werden Chevrolet Deluxe hardtops eveneens Bel Air genoemd, maar dit was geen op zichzelf staande serie. In 1953 hernoemde Chevrolet zijn autotypes en de naam Bel Air werd gebruikt voor de kwaliteitsklasse. Ook werden twee lagere klassen, de Chevrolet 150 en 210, geïntroduceerd.

In 1955 kregen alle Chevrolet full-size uitvoeringen een nieuw model. Deze modellen werden beschouwd als sierlijk en vernieuwend. De Bel Airs hadden onder meer tapijt op de vloer, dichte wieldoppen en de naam Bel Air in goudkleurige letters. Deze werd door de consumenten erg goed ontvangen.

In 1958 werden de modellen van de Chevrolet langer, breder en zwaarder dan hun voorgangers. De Bel Air kreeg nog een andere metamorfose: de voorzijde kreeg een brede grille en twee dubbele koplampen. De achterkant een naar binnen toelopende uitsparing met dubbele achterlichten.

Amerikaanse autobezitters verkozen Chevrolet in 1958 tot het beste automerk van dat jaar, een titel die in het jaar ervoor nog aan Ford werd toegekend. De Bel Air bleef in productie tot en met het productiejaar 1981 maar er zijn plannen voor een herintroducering van een nieuwe Bel Air.

Advertenties

Een gedachte over “De Chevrolet Bel Air

  1. olaf

    God!, wat een mooi bak!!!
    Ik had er zelf ook graag een willen aanschaffen zodra de financien het toelaten.
    Werkelijk een droom van een auto; volgens Amerikaanse gewoonte…

Reacties zijn gesloten.