Oldtimer caravans

Het is weer de tijd van het jaar dat veel mensen erop uit trekken met de oldtimer om lekker te toeren en te genieten van uw juweeltje. Ook gaan er veel mensen rond deze tijd van het jaar op vakantie. Als u helemaal in stijl wilt gaan met uw oldtimer, heeft u misschien ook wel een oldtimer caravan. Of misschien zou u er graag een willen kopen.
Hieronder ziet u bijvoorbeeld een foto van een klassieke caravan uit 1962! De Westfalia 400-4 is geschikt voor 4 personen en kan gezien worden als een voorbeeld van de Duitse degelijkheid, voorzien van allerlei gemakken en een retro-look. Deze caravan is oorspronkelijk uitgerust met een toiletpot, kachel, koelkast, erg groot laadvermogen en vele leuke retro achtige details. Vele delen van het interieur zijn van hout, wat vrijwel uniek is in de caravans van deze tijd. Als je deze oldtimer caravan met je oldtimer wilt trekken, let er dan wel op dat je een redelijk krachtige oldtimer nodig hebt, omdat de caravan met een gewicht van 1150 kg aan de zwaardere kant is. De meeste hedendaagse auto’s kunnen de caravan zonder problemen trekken.
Als je met de oldtimer op vakantie gaat, zorg dan dat je goed voorbereid gaat en nog een goede laatste controle doet bij de caravan. Je wil natuurlijk de pret niet bederven als je eenmaal op vakantie bent door een kapot chassis of kapotte onderdelen waar je nergens een reserve voor vindt als je eenmaal op je bestemming bent. Ook een caravanverzekering is niet verkeerd om af te sluiten voor uw oldtimer caravan. Deze juweeltjes zijn voor vele mensen heel wat waard.
Bron: Stichting tot behoud van de oldtimer caravan.

Advertenties

Een gedachte over “Oldtimer caravans

Reacties zijn gesloten.