Onder de hamer, 500 oldtimers

In Amerika konden oldtimer liefhebbers zich helemaal uitleven in het stadje Pierce. Er werden namelijk 500 auto’s geveild.

Gesloten deuren

Lambrecht Chevrolet was ooit de lokale dealer in Pierce. Dit was voor 50 jaar lang tot ze in 1996 de deuren sloten. In deze 50 jaar hadden ze slechts een werknemer in dienst. Omdat ze met pensioen gingen sloten ze dus in 1996. Het resultaat was dat ze met 500 auto’s en pick-ups zaten. Sommige auto’s zijn geheel nieuw, al lijkt dit door de laag stof bijna onmogelijk en zijn de kleuren wat doffer geworden. Veel van deze auto’s zijn dan ook nog zeer bijzonder. Het zijn redelijk zeldzame modellen als Vegas, Corvairs of Corvettes.

Zeldzame auto’s

Het is dan ook logisch dat er veel interesse is voor deze veiling. Het zijn zeldzame auto’s die vrijwel ongebruikt zijn. De kilometertellers van enkele auto’s stond nog op nul, ervan uit gaande dat dit oude echtpaar de kilometerregistratie eerlijk heeft geregistreerd zijn deze auto’s uniek in zijn soort. Daardoor is de waarde van sommige auto’s enorm hoog. Er zijn dan ook 3600 bezoekers geweest.

De totale opbrengst van de veiling is nog onbekend. Wel zijn er enkele auto’s waar veel geld op is geboden.  Zo ging een Chevrolet Cameo Pick-up uit 1958 voor maar liefst 140.000 dollar onder de hamer.

Advertenties