Oldtimer autoverzekering zonder bonus malus

Er zijn maar weinig autoverzekeraars die zonder een bonus malus systeem werken en al helemaal die een dergelijke verzekering aanbieden voor oldtimers. Een autoverzekering zonder bonus malus of ook wel zonder ‘no claim korting’ houdt in dat je na schade, niet wordt geconfronteerd met een flink hogere premie.

Oldtimerverzekering

De oldtimer verzekering of –polis is voor veel verzekeraars een bijzaak; er valt gewoon niet genoeg aan te verdienen. Toch bestaan er een aantal kleinere verzekeraars die via collectiviteit een fraaie oldtimer autoverzekering hebben samengesteld. Een verzekering die het WA-risico en/of casco-risico (all-risk) dekt zoals dat voor een normale autoverzekering ook opgaat en zonder bonus malus systeem.

Zonder bonus malus

Het grote voordeel van een autoverzekering zonder bonus malus is dat je niet wordt geconfronteerd met een plotselingen stijging van je premie. Bij deze verzekering heb je gewoon een vaste premie, ongeacht of je schade rijdt, zelfs als die door jouw schuld is ontstaan. En voor de oldtimer liefhebber is dit wel zo handig, je weet gelijk wat je hobby je jaarlijks kost.

Schadevrije jaren

Vaak denkt men dat je met een dergelijke verzekering geen schadevrije jaren opbouwt. Dit is niet correct; ook bij een deze vorm van autoverzekering bouw je schadevrije jaren op die je ook kunt opvragen bij de verzekeraar als je wilt overstappen. Het is overigens altijd aan de raden om ook bij Roy-data je schadevrije jaren op te vragen. Deze jaren heb je namelijk bij de meeste verzekeraars nodig om een korting op je premie te krijgen, omdat deze verzekeraars wel een bonus malus systeem hanteren.

Advertenties