Geen oldtimers in centrum van Amsterdam

Al sinds geruime tijd is er in een groot deel van Amsterdam een milieuzone. Hierdoor kunnen oudere auto’s, waaronder ook oldtimers niet meer in het centrum van Amsterdam rondrijden.geen oldtimers amsterdam

Wanneer je in het centrum van Amsterdam woont en een oldtimer bezit, kun je dus ook niet meer parkeren in Amsterdam bij je woning. De beste optie is dan om een schuurtje buiten de ring A10 rond Amsterdam te huren om je oldtimer daar neer te zetten. Dat is echter voor vele oldtimerliefhebbers wel een erg dure hobby, waardoor verschillende leden van de Historische Automobiel Vereniging in Amsterdam hun hobby hebben moeten beëindigen.

Vanaf eind 2009 mogen er binnen de ring A10 geen auto’s meer rijden die ouder zijn dan 1992. Hierbij geldt wel een uitzondering voor Amsterdam Noord. Deze regeling geld dus helaas ook voor oldtimers.

Ook voor vervuilende vrachtauto’s, bestelbusjes en dieselauto’s zonder roetfilter zal er geen toegang meer zijn in Amsterdam.

Voor oldtimerliefhebbers worden er vanaf 2009 geen festiviteiten in Amsterdam georganiseerd. Oldtimerliefhebbers en oldtimergarages in Amsterdam zijn hier enorm de dupe van geworden.

Uit een onderzoek van het CBS en de Rijksdienst is gebleken dat er in 2008 binnen de ring A10 in Amsterdam 18.000 auto’s van 1991 en ouder zijn. Eigenaren van deze auto’s hebben van de gemeente een sloopsubsidie aangeboden gekregen om hun auto tegen een schoner exemplaar in te leveren. Er zijn verschillende voordelen voor eigenaren van een schonere auto, zij kunnen bijvoorbeeld voorrang verkrijgen bij het verkrijgeven van een parkeervergunning.

Advertenties

Een gedachte over “Geen oldtimers in centrum van Amsterdam

  1. Echt jammer dat oldtimers niet meer in de binnenstad mogen komen. Ook vervelend dat je de auto dan ergens buiten het centrum moet parkeren. Wel leuk om in de garage je oude oldtimer eens op te knappen.

Reacties zijn gesloten.