Schaalmodellen oldtimers in een vitrinekast

Waarom je schaalmodellen opbergen?

Heb jij ook een mooie verzameling van schaalmodellen van auto’s waar je heel trots op bent?

Deze vaak kostbare schaalmodellen worden in een nette doos aangeleverd, waarin ze op een voetstuk in zitten. Uiteraard wil je jouw auto wel uit de doos halen, want dat is nu niet direct een leuke presentatie. Maar uit de doos betekent het dat de modellen stof aan gaan trekken en ze zijn kwetsbaar omdat ze weg kunnen rollen of kunnen vallen. Het laatste wat je wilt is dat je zoontje van drie denkt; oooh wat een leuk speelgoed autootje!

Wat zijn de opties?

Schaalmodellen zijn perfecte kopieën van de echte auto’s waarbij veel aandacht aan details is gegeven. Het is zonde als er iets mee gebeurt waardoor er een onderdeel kapot gaat of mist. De auto’s stofvrij te houden is een regelrechte nachtmerrie voor iedereen die deze auto’s verzameld. Een goed opbergsysteem voor je kostbare collectie, is dè oplossing. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden op dit gebied, maar de vitrinekast is de meest praktische oplosing. Er heel veel keuze in vitrinekasten, dus waar moet je zoeken?

Op deze site kun je een aantal verschillende modellen zien. Deze variëren van maat,  materiaal en prijs.

 

Welke vitrinekast staat het beste bij mijn ruimte en bij mijn collectie?

ferrari 275 GTBHet is handig om te kijken wat voor soort collectie en inrichting je hebt. Heb jij een heel specifieke collectie of inrichting? Denk hierbij aan een klassieke auto collectie met alleen rode Amerikaanse schaalmodellen tot bouwjaar 1970. Dan is het mogelijk om deze in diverse vitrinekasten te presenteren. Denk aan een vitrinekast op wielen met rode accenten. Als jij bijvoorbeeld een collectie met houten auto’s hebt, oogt een vitrine met hout accenten heel rustig.Omdat je dan in hetzelfde stijlelement blijft. Je kan er ook voor kiezen om juist een statement te maken en het tegenovergestelde qua styling te nemen. Dan valt de collectie en/of de kast juist heel erg op.

 

Uiteraard is het ook belangrijk dat je weet wat je nodig hebt qua volume, dus hoe groot is je collectie en hoe wil je deze presenteren? Staat een hoge smalle kast in mijn inrichting en de ruimte die ik beschikbaar heb beter of een brede lage kast? Wil ik per plateau één auto of gaan er 4 op?

Belangrijke uitgangspunten bij het kiezen van een vitrinekast:

  • wat voor collectie heb ik, en hoeveel ruimte neemt deze in beslag?
  • wat voor inrichting heb ik, en wat past qua styling en ruimte?
  • wat is mijn budget, en waar koop ik deze?

 

Neem eens een kijkje op de volgende site en ontdek de mogelijkheden.

 

Advertenties