Oldtimer carstyling: mijn ervaringen met Buick Sabre Le Sedan (1966)

Zoals je misschien wel weet, carstyling en ook car tuning is een grote rage niet alleen in Nederland maar wereldwijd. En dat al misschien meer dan een decennia lang. Voor dummies ga ik eerst even uitleggen wat deze begrippen inhouden. Altijd goed om te beginnen met de terminologie toch? Nou, Carstyling dat is eigenlijk het verfraaien van een auto. Bijvoorbeeld d.m.v. een bodykit geef je een heel ander uiterlijk aan een auto. Dan is er car tuning. Dat beslaat met name de functionaliteit van de bolide. Nieuwe schokdempers installeren bijvoorbeeld.

Ik ben zelf een trotse bezitter van een Amerikaan. Namelijk de Buick Sabre Le Sedan. Uit de jaren 60. Juist ja uit de tijd dat Johnson nog president was van de USA, we allemaal luisterde naar The Doors en Jimi Hendrix en Woodstock aan de gang was. Mijn Buick is nog in prima staat. Toegegeven ik rijd er niet vaak in, en het merendeel van de tijd staat ie in de garage.

Enfin ik wilde de auto wat spannender maken. Tegelijkertijd wilde ik extra beveiliging voor die paar keer per jaar dat ik ermee rondrijd. Dan wil je niet dat een onschuldige botsing direct al een flinke schade kan aanrichten aan mijn zo geliefde Buick. Ik heb hier een achterbumperbeschermer besteld online. Deze was van roestvrijstaal en zeer gemakkelijk te installeren. Ben er super tevreden mee. De achterkant is in ieder geval heel gedegen beschermd. En dat stelt een mens gerust.

Verder moet de voorkant natuurlijk ook beschermd worden. Ik denk niet dat het als een hele grote verrassing komt, maar deze heten voorbumpers. Nou, in dezelfde winkel waar ik ook al de achterbumper bescherming aangeschaft had, heb ik ook direct maar voorbumpers mee besteld. Voor de handigheid, de voorbumper assortiment vind je hier. Ook hier ging de installatie vlot, het ding oogt behoorlijk kek. Wat wil een mens nog meer?

Advertenties