Een oldtimer importeren

Is een oldtimer jouw droomauto? Zo’n oudje heeft een fantastische uitstraling en het is voor velen een droom een oldtimer te bezitten. In Nederland is het aanbod echter beperkt. Laat je dat niet tegenhouden, een oldtimer importeren is makkelijker dan je denkt!

Waarom importeren

In sommige gevallen kan het importeren van een auto voordeliger zijn dan de aanschaf ervan in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat je geen invoerrechten hoeft te betalen voor sommige modellen? Naast het financiële voordeel heb je ook gewoon meer keuze buiten de landsgrenzen. Je zult je tweedehands droomauto dus eerder vinden of een betere keus kunnen maken.

Importeren van binnen of buiten de EU

Ga je eenmaal over de grens kijken voor een oldtimer, dan zul je zien dat het aanbod een stuk groter is. Of je wilt importeren vanuit binnen of buiten de EU ligt er een beetje aan welke auto je zoekt. Vanzelfsprekend zijn de Europese merken veelal dichterbij te krijgen. Een oude Volkswagen vind je hoogstwaarschijnlijk wel in Duitsland, een snelle wagen in Italië. Maar wil je een rasechte muscle car, dan is er een grote kans dat je buiten de EU moet gaan kijken.

Het voordeel van een oldtimer uit de EU is dat je er makkelijker bij kunt gaan kijken voor aanschaf. Een autorit naar Duitsland is toch sneller gemaakt dan een vliegreis naar Amerika of Japan.

Papierwerk bij importeren

Je kunt zelf een auto importeren maar je moet goed weten wat je doet. Er zitten wat haken en ogen aan, je moet een hoop papierwerk regelen. Wil je een auto uit het buitenland halen, dan doe je er hoogstwaarschijnlijk goed aan om een daarin gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen. Voor hen is auto’s importeren dagelijkse kost. Zij weten dus precies waar je op moet letten. Dat zal het importeren aanzienlijk makkelijker en misschien zelfs voordeliger maken.

Wachten op je oldtimer

Wil je een oldtimer importeren, houd er dan rekening mee dat je even op de auto moet wachten. Deze moet immers van ver komen en getransporteerd worden naar Nederland. Dit kan enkele weken in beslag nemen.

Advertenties